Ciasteczka

Ciasteczka

    Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu jest rootinnovation.com

    Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a)      dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b)      tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

c)       utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;


    W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
    W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a)      „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b)      pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

c)       „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

d)      „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

e)      „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.


    W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

    Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

    Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.


    Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://wszystkoociasteczkach.pl/podstawa-prawna/

Podstawowe zasady recenzowania publikacji w czasopiśmie Otwarta Innowacja - Open innovation

  1. Do oceny każdej publikacji powołuje się co najmniej dwóch niezależnych recenzentów spoza jednostki autorów.
  2. W przypadku tekstów powstałych w języku obcym, co najmniej jeden z recenzentów jest afiliowany w instytucji zagranicznej innej niż narodowość autora pracy.
  3. Zabiegamy aby autorzy oraz recenzenci nie znali swoich tożsamości (tzw. „double-blind review proces”), dodatkowo staramy się aby nie występowały konflikty interesów (bezpośrednie relacje osobiste takie jak pokrewieństwo, związki prawne, konflikt; relacje podległości zawodowej; bezpośrednia współpraca naukowa w ciągu ostatnich dwóch lat poprzedzających przygotowanie recenzji – na podstawie dostępnych informacji dla redaktorów działów.
  4. Recenzja kończy się wypełnieniem wniosku co do dopuszczenia artykułu do publikacji lub jego odrzucenia. Zasady kwalifikowania lub odrzucenia publikacji i ewentualny formularz recenzencki są podane do publicznej wiadomości na stronie internetowej czasopisma. Informacje otrzymują autorzy publikacji.
  5. Nazwiska recenzentów poszczególnych publikacji/numerów nie są ujawniane; raz w roku czasopismo podaje do publicznej wiadomości listę recenzentów współpracujących.
  6. Proces recenzji został oparty o wytycznych Polskiej Bibliografii Naukowej https://pbn.nauka.gov.pl/static/doc/wytyczne_d otyczace_procedury_recenzowania.pdf

Recenzentami czasopisma otwarte innowacje są:

    Łukasz Szałata
    Justyna Żołnowska
    Beata Zachmast
    Maciek Walczyński
    Piotr Kardasz
    Marzena Kudra
    Dorota Nawrot-Rudnicka
    Łukasz Laskowski 
    Ilona Iżykowska
    Wiesław Stręk
    Krzysztof Santarek
    Adam W. Skorek
    Barbara Łania-Pietrzak
    Joanna Bartkowiak-Wieczorek
    Andrzej Vogt
    Jakub Jasiczak
    Jakub Różański
    Jacek Doskocz
    Marek Doskocz
    Jan Paweł Jastrzębski
    Adam Szatkowski
    Cyprian Świętaszczyk
    Jacek Kujawski
    Jerzy Jelonkiewicz
    Tomasz Gałkowski 
    Łukasz Bartczuk
    Piotr Dziwiński 
    Magdalena Fitta 
    Mateusz Dulski
    Marcin Wojtyniak

 Jeżeli chcesz zostać recenzentem czasopisma, zapraszamy do kontaktu z redakcją

Dziękujemy serdecznie za zalogowanie się. Dzięki temu możesz:

  Dziękujemy

Czasopismo Otwarta Innowacja jest dostępne do pobrania w formie przygotowanej do druku (po zalogowaniu się)

  Wydanie 4, rok 2016 - w przygotowaniu
  Wydanie 3, rok 2016 - w przygotowaniu
  Wydanie 2, rok 2016 - w przygotowaniu
 Otwarta Innowacja Wydanie 1, rok 2016
Ilość stron: ..
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie:  10 kwiecień 2016
Druk: 10 kwiecień 2015
Nakład papierowy 500+
  Wydanie 4, rok 2015
Ilość stron: 12
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 15 grudzień 2015
Druk: 30 grudzień 2015
Nakład papierowy 200+
  Wydanie 1-3, rok 2015
Ilość stron: 12
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 7 lipiec 2015
Druk: 10 sierpień 2015
Nakład papierowy 200+
 Otwarta innowacja Wydanie 4, rok 2013
Ilość stron: 12
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 5 styczeń 2014
Druk: 30 grudzień 2013
Nakład papierowy 500+
 Otwarta innowacja 2013 Wydanie 3/2013
Ilość stron: 16
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 30 październik 2013
Druk: 9 październik 2013
Nakład papierowy 500+
 Otwarta innowacja 2013 Wydanie 2013;2(1-2)
Wydanie 1-2 rok 2013
Ilość stron: 32
Format A4, Full kolor

Publikacja w Internecie: wrzesień 2013
Druk: listopad 2013
Nakład papierowy 500+
Otwarta innowacja 
Wydanie 2012;1(1)
Wydanie 1 rok 2012
Ilość stron: 26
Format A4, Full kolor

Publikacja w Internecie: październik 2012
Druk: listopad 2012
Nakład papierowy: 300+