Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

OPEN IN - na nowe możliwości

2018 rok to kolejny rok wyzwań, które podejmujemy. Chcemy stworzyć markę jakości oraz pozyskać nowe możliwości. Wymaga to od nas potężnej pracy zespoły aby stworzyć na rynku markę, która kojarzyła bysie z innowacją oraz była interdyscyplinarna. Mamy plan i zrealizujemy to za pomocą:

 

 

 

1. Nowy schemat wydawniczy:

- w roku mają się ukazać 4 pełne numery minimum 30 stron bez reklam, dedykowane:

Innowacje w nauce – prace naukowców, młodych adeptów, którzy chcą przedstawić je światu.

Innowacje w biznesie – numer poświęcony rozwiązaniom technologicznym oraz nowym produktom

Innowacja jako inspiracja – ten numer dedykujemy rodzicom oraz dzieciom aby znajdowały ciekawe pomysły jak spędzić wspólnie czas.

Innowacje w motywacji – jak zarabiać, jak prowadzić biznes, jakie nowe ścieżki rozwoju, gdzie znaleźć dofinansowanie, jak pozyskać inwestorów, partnerów czyli wszystko co łączy się z pieniędzmi.

cztery działy i czerty kwartały. Zauważyliśmy, że sprzedaż i dystrybucja wersji drukowanej jest mniejsza niż wersji elektronicznej, która jest dostępna za darmo na stronach www.openin.pl, dlatego wprowadzamy modyfikację ścieżki dla autorów:

1. Autorzy piszą materiał

2. Wstępna ocena merytoryczna, jeżeli artykuł jest ciekawy wówczas przesyła się do recenzji

3. Jeżeli artykuł został zaakceptowany, wówczas pojawia się jego wersja elektroniczna na stronie, a po pewnym czasie zgodnie ze schematem wydania wersja drukowana.

Dzięki temu będzie większa dostępność tekstu dla użytkowników.

 

2. Nowość - Coworking w tworzeniu publikacji

Dodatkowo wprowadziliśmy, możliwość wspólnego pisania publikacji w postaci coworkingu ( co-working, z ang. pracować razem). Jeżeli nie czujesz się na siłach samodzielnie napisać publikacje a wiesz, że interesujący temat jest twoją pasją, możesz dołączyć się do publikacji i razem tworzyć treść na równi z autorami. Jest to innowacyjny otwarty sposób na zawiązywania kontaktów oraz budowania możliwości. Naprawdę warto!!! Jeżeli masz publikację, którą byś chciał poprowadzić taką ścieżką również zapraszamy. I co najważniejsze zdajemy sobie sprawę, że nie które publikację mogą okazać się przełomowe na miarę treści do Nature czy Science – dlatego od autorów nie zmuszamy do drukowania w naszym czasopiśmie. Więc jak masz materiał i potrzebujesz pomocy ZAPRASZAMY!!! Więcej

 

3. Nowy kontent

Aby pozyskać odbiorców i autorów staramy się ubogacić nasz kontent. W zeszłym roku mieliśmy ponad 1500osób miesięcznie ze średnim czasem ok. 2minut na sesje. Obecnie chcemy zwiększyć o co najmniej 10 krotnie odwiedzających przy zachowaniu długości sesji. Dlatego:

- Na stronie wprowadzamy możliwość publikowania własnych materiałów nie koniecznie objętych schematem wydawniczym.
- Pozyskaliśmy treść z czasopisma Postępy Farmacji (ISSN 2084 3569) aby informacje zawarte w tych czasopisma były dostępne dla naszych użytkowników.
- W prowadzimy w dziale inspiracji cykl wybranych filmów rozszerzających horyzonty myślowe, czyli takie które warto zobaczyć, lub przynajmniej spróbować
- dodaliśmy komentarze, głosowanie nad artykułami

4. Rozbudowa zespołu

Najcenniejsze to co mamy to ludzie, jeżeli chcesz dołączyć do zespołu lub świadczyć usługi za pośrednictwem portalu openin.pl lub w zespole zapraszamy do kontaktu.

 

Rok 2018 podejmij wyzwanie!

Zapraszam redaktor Marek Doskocz

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

{jcomments off}Otwarta Innowacja - czasopismo

W celu rejestracji do listy e-mailowej, lub pytań o publikację zapraszamy do kontaktu:

biuro /MAŁPKA/ openin.pl

lub jeżeli sprawa jest bardzo ważna to pod numerem telefonu: 881625862

 

Wydawca: Rootinnovation Spółka z o.o.

al. Jana Matejki 11/1a
50-333 Wrocław
tel. 881625862
e-mail: biuro/ MAŁPKA / rootinnovation.com
KRS: 0000438038
NIP: 8971786042
REGON: 02200026

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Miejsce chemii nieorganicznej w medycynie. Ten skromny kobalt…
A place of inorganic chemistry in medicine. This modest cobalt…

Urszula Śliwińska-Hill, Agnieszka Nieżyńska
Katedra i Zakład Chemii Analitycznej, Akademia Medyczna we Wrocławiu, ul. Szewska 38, 50-139 Wrocław
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. (71) 784-03-08


Streszczenie
Choroby układu krążenia oraz nowotwory złośliwe stanowią główną przyczynę zgonów na świecie. Stosowane w terapii chorób nowotworowych leki charakteryzują się wysoką toksycznością, a wiele komórek wykazuje dużą oporność na podawane cytostatyki. Biomarkery wykorzystywane w diagnostyce zawału mięśnia sercowego pojawiają się we krwi z dużym opóźnieniem i dlatego też nie mogą stanowić źródła informacji o odwracalnym, przejściowym niedokrwieniu tego mięśnia. W związku z tym, iż nowo projektowane leki coraz częściej zawierają w swym składzie jon metalu, poniższa praca stanowi przegląd ostatnich badań skupionych na opracowaniu markerów niedokrwienia mięśnia sercowego oraz leków przeciwnowotworowych opartych na związkach kobaltu.

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Ciasteczka

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Ciasteczka

    Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu jest rootinnovation.com

    Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a)      dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b)      tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

c)       utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;


    W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
    W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a)      „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b)      pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

c)       „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

d)      „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

e)      „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.


    W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

    Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

    Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.


    Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://wszystkoociasteczkach.pl/podstawa-prawna/

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Podstawowe zasady recenzowania publikacji w czasopiśmie Otwarta Innowacja - Open innovation

  1. Do oceny każdej publikacji powołuje się co najmniej dwóch niezależnych recenzentów spoza jednostki autorów.
  2. W przypadku tekstów powstałych w języku obcym, co najmniej jeden z recenzentów jest afiliowany w instytucji zagranicznej innej niż narodowość autora pracy.
  3. Zabiegamy aby autorzy oraz recenzenci nie znali swoich tożsamości (tzw. „double-blind review proces”), dodatkowo staramy się aby nie występowały konflikty interesów (bezpośrednie relacje osobiste takie jak pokrewieństwo, związki prawne, konflikt; relacje podległości zawodowej; bezpośrednia współpraca naukowa w ciągu ostatnich dwóch lat poprzedzających przygotowanie recenzji – na podstawie dostępnych informacji dla redaktorów działów.
  4. Recenzja kończy się wypełnieniem wniosku co do dopuszczenia artykułu do publikacji lub jego odrzucenia. Zasady kwalifikowania lub odrzucenia publikacji i ewentualny formularz recenzencki są podane do publicznej wiadomości na stronie internetowej czasopisma. Informacje otrzymują autorzy publikacji.
  5. Nazwiska recenzentów poszczególnych publikacji/numerów nie są ujawniane; raz w roku czasopismo podaje do publicznej wiadomości listę recenzentów współpracujących.
  6. Proces recenzji został oparty o wytycznych Polskiej Bibliografii Naukowej https://pbn.nauka.gov.pl/static/doc/wytyczne_d otyczace_procedury_recenzowania.pdf

Recenzentami czasopisma otwarte innowacje są:

    Łukasz Szałata
    Justyna Żołnowska
    Beata Zachmast
    Maciek Walczyński
    Piotr Kardasz
    Marzena Kudra
    Dorota Nawrot-Rudnicka
    Łukasz Laskowski 
    Ilona Iżykowska
    Wiesław Stręk
    Krzysztof Santarek
    Adam W. Skorek
    Barbara Łania-Pietrzak
    Joanna Bartkowiak-Wieczorek
    Andrzej Vogt
    Jakub Jasiczak
    Jakub Różański
    Jacek Doskocz
    Marek Doskocz
    Jan Paweł Jastrzębski
    Adam Szatkowski
    Cyprian Świętaszczyk
    Jacek Kujawski
    Jerzy Jelonkiewicz
    Tomasz Gałkowski 
    Łukasz Bartczuk
    Piotr Dziwiński 
    Magdalena Fitta 
    Mateusz Dulski
    Marcin Wojtyniak

 Jeżeli chcesz zostać recenzentem czasopisma, zapraszamy do kontaktu z redakcją

Napisz komentarz (0 Komentarzy)

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Dziękujemy serdecznie za zalogowanie się. Dzięki temu możesz:

  Dziękujemy

Napisz komentarz (0 Komentarzy)

Ocena użytkowników: 2 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Czasopismo Otwarta Innowacja jest dostępne na stronach openin.pl, wersje pdf są dostępna na stronie sklep.openin.pl

  Wydanie 4-2018 - w przygotowaniu
  Wydanie 3-2018 - w przygotowaniu
   
 Otwarta Innowacja Wydanie 1-2, rok 2018
Ilość stron: 24
Format: A4, Full kolor

Publikacja w Internecie:  2018
Druk: 20 kwiecień 2015
Nakład papierowy: 1000+druk na rządanie
 

Wydanie 2-4 2016 oraz 1-4-2017 - czasopismo zawieszone
wydania od 2018 będą się ukazywały normalnie

 Otwarta Innowacja Wydanie 1, rok 2016
Ilość stron: 24
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie:  10 kwiecień 2016
Druk: 10 kwiecień 2015
Nakład papierowy 500+
  Wydanie 4, rok 2015
Ilość stron: 16
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 15 grudzień 2015
Druk: 30 grudzień 2015
Nakład papierowy 200+
  Wydanie 1-3, rok 2015
Ilość stron: 24
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 7 lipiec 2015
Druk: 10 sierpień 2015
Nakład papierowy 200+
 Otwarta innowacja Wydanie 4, rok 2013
Ilość stron: 12
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 5 styczeń 2014
Druk: 30 grudzień 2013
Nakład papierowy 500+
 Otwarta innowacja 2013 Wydanie 3/2013
Ilość stron: 16
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 30 październik 2013
Druk: 9 październik 2013
Nakład papierowy 500+
 Otwarta innowacja 2013 Wydanie 2013;2(1-2)
Wydanie 1-2 rok 2013
Ilość stron: 32
Format A4, Full kolor

Publikacja w Internecie: wrzesień 2013
Druk: listopad 2013
Nakład papierowy 500+
Otwarta innowacja 
Wydanie 2012;1(1)
Wydanie 1 rok 2012
Ilość stron: 26
Format A4, Full kolor

Publikacja w Internecie: październik 2012
Druk: listopad 2012
Nakład papierowy: 300+

 

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

PDF - do pobrania - strona dostępna jest po zalogowaniu się

  Wydanie 4, rok 2016 - w przygotowaniu
  Wydanie 3, rok 2016 - w przygotowaniu
  Wydanie 2, rok 2016 - w przygotowaniu
Otwarta Innowacja

Wydanie 1, rok 2016
Ilość stron: ..
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 10 kwiecień 2016
Druk: 10 kwiecień 2015
Nakład papierowy 500+

Rozmiar - Pobierz

Wydanie 4, rok 2015
Ilość stron: 12
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 15 grudzień 2015
Druk: 30 grudzień 2015
Nakład papierowy 200+

Rozmiar 6Mb - Pobierz

Wydanie 1-3, rok 2015
Ilość stron: 12
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 7 lipiec 2015
Druk: 10 sierpień 2015
Nakład papierowy 200+

Rozmiar 10Mb - Pobierz

Otwarta innowacja

Wydanie 4, rok 2013
Ilość stron: 12
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 5 styczeń 2014
Druk: 30 grudzień 2013
Nakład papierowy 500+

Rozmiar: 2Mb - Pobierz

Otwarta innowacja 2013

Wydanie 3/2013
Ilość stron: 16
Format A5, Full kolor

Publikacja w Internecie: 30 październik 2013
Druk: 9 październik 2013
Nakład papierowy 500+

Rozmiar: 2Mb - Pobierz

Otwarta innowacja 2013 Wydanie 2013;2(1-2)
Wydanie 1-2 rok 2013
Ilość stron: 32
Format A4, Full kolor

Publikacja w Internecie: wrzesień 2013
Druk: listopad 2013
Nakład papierowy 500+
 
Otwarta innowacja
Wydanie 2012;1(1)
Wydanie 1 rok 2012
Ilość stron: 26
Format A4, Full kolor

Publikacja w Internecie: październik 2012
Druk: listopad 2012
Nakład papierowy: 300+
 

 Inspiracje dla dzieci w postaci 1 stronicowej instrukcji do wydrukowania  - zapraszamy i miłej lektury

 

 

Rozpowszechnianie publikacji na innych portalach, serwisach wyłącznie za zgodą autorów oraz redakcji czasopisma. Prosimy o kierowanie osób zainteresowanych do naszej strony www.openin.pl - dziękujemy

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Czasopismo Otwarta Innowacja jest dostępne do pobrania w formie przygotowanej do druku z profesjonalnym formatowaniem

Czasopisma w postaci PDF oraz instrukcje - Inspiracje dla dzieci dostępne są jedynie po zalogowaniu się

 

Zapraszamy do bezpłatnej rejestracji i logowania się

Napisz komentarz (0 Komentarzy)
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Idea, misja, o nas

Open Innovation to nowa tendencja rozwoju produktów (w tym technologii, materiałów, systemów złożonych) i wiedzy (nauki) polegająca na współpracy i zaangażowaniu zasobów zewnętrznych. Daje realną przewagę rynkową oraz intelektualną zespołom współpracującym, którą widać w generowanych korzyściach rozdzielanych w systemie obustronnych korzyściach (win/win). To chcemy rozwijać w Polsce.

Zysk

Dla inwentorów, naukowców, ludzi chcących więcej
dostęp do wartościowych tematów prac potrzebnych do wdrożenia przynoszącego zysk finansowy zaangażowanym.
Dla przedsiębiorczych
możliwość pozyskania rozwiązań o potencjale komercyjnym wraz zespołem zdolnym do realizacji umożliwiającym rozwój firmy.
Dla współpracujących
dostęp do kanału informacji aktywnym graczom na rynku B+R.

Motywacja - potrzeba

Częsty brak pomysłów wewnętrznych do wdrożenia ze strony firm.
Brak wiedzy firm na temat czekających rozwiązań do wdrożenia.
Brak źródła ciekawych i przydatnych tematów badawczych dla naukowców, dyplomantów, doktorantów.
Brak współpracy i wiedzy wzajemnej potrzebnej do budowania konsorcjum badawczo-rozwojowych finansowanych między innymi ze środków Unii Europejskiej czy Narodowego Centrum Badań i Rozwoju.

Misja

Skutecznie inicjować współprace poprzez odpowiednia dystrybucje wiedzy oraz działania wspierające rozwój wiedzy i transfer własności intelektualnej. Promować aktywność młodego pokolenia

Cel

Bycie najlepszą platformą open innowacyjną skupiającą potrzeby przedsiębiorców i możliwość naukowe w Polsce. Bycie inspiracją dla rodziców, którzy chcą wychować dzieci posiadające pasje do odkrywania świata.

 

Elementy atrakcyjności platformy:

  • wstępna weryfikacja
  • możliwość bycia anonimowym w pierwszym etapie poszukiwania (w momencie kiedy zaczyna się proces współpracy, podpisywania umowy potrzeba jest ujawnienia informacji)
  • gromadzenie wiedzy
  • działanie wspomagające (przegląd czystości, ochrona intelektualna, badania rynkowe, rzecznik patentowy, pozyskiwanie finansowania) świadczone poprzez sprawdzone podmioty rynkowe.

Zespół

W naszym zespole skupiamy ludzi uczciwych, kreatywnych, rozwijających się i otwartych na potrzeby innych. Swoje zdolności wykorzystujemy pomagając innym.

Napisz komentarz (0 Komentarzy)